PANAMA

Ilse en ik zijn nog lang niet klaar met de wereld ontdekken en daarom hebben we een nieuwe reis gepland. We gaan op avontuur in een nieuw land én een nieuw werelddeel; We gaan naar Panama!


 
In 2 weken gaan we dit afwisselende land verkennen. Hieronder onze planning:

Dag 1   Zaterdag

We vertrekken vanuit Brussel Zaventem en vliegen naar Madrid. Daar stappen we over op de vlucht naar Panama-stad. Aan het eind van de middag  (lokale tijd) komen we aan in Panama. We halen de huurauto op en rijden meteen door naar ons hotel in de jungle.
 
Dag 2   Zondag

Vandaag gaan we naar het Panama kanaal en kijken naar de enorme cruise- en vrachtschepen die hier door de sluizen van de Caribische zee naar de Stille Oceaan varen (of andersom).
Het hotel organiseert wandelingen door de jungle met een gids, dus we maken ook een mooie wandeling.
 
Dag 3 +  Dag 4     Maandag + Dinsdag

In de ochtend gaan we nog een wandeling maken in de jungle van Soberanía Nationaal Park. Er komen maar liefst 500 verschillende soorten vogels voor, maar ook vlinders, kikkers, apen, luiaards en andere dieren.
Na de wandeling rijden we naar de volgende bestemming: Le Valle de Anton.
Dit dorpje ligt in de krater van een uitgedoofde vulkaan. De oude kraterranden vormen golvende groene heuvels waar we mooie hikes kunnen maken.
 
Dag 5   Woensdag

Vanochtend vertrekken we voor een lange rit naar Santa Catalina.
Santa Catalina is een klein vissersdorpje aan de Pacifische kust van Panama. Het is een nog vrij onontdekte reisbestemming. De belangrijkste reden waarom toeristen hier naar toe komen is de excursie naar Coiba Nationaal Park.
 
Dag 6   Donderdag

Vanuit Santa Catalina maken we met een boot een excursie naar het Coiba National Park. Coiba bestaat uit meerdere eilandjes waar je prachtig kunt snorkelen. Met een boot bezoeken we enkele eilandjes en snorkelplekken.
 
Dag 7   Vrijdag

In de ochtend kunnen we uitslapen, chillen bij het strand, relaxen bij het zwembad of surfen. Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar het stadje David. In David leveren we de auto in en nemen we de bus naar Boquete.

Dag 8   Zaterdag

We hiken de Lost Waterfalls Trail. Hier lopen we door het regenwoud naar verschillende watervallen waarbij we onderweg de meest bijzondere tropische planten tegenkomen. Met een beetje geluk spotten we onderweg nog een quetzal, de mooiste vogel ter wereld. Als we zin hebben lopen we misschien ook wel de Pipiline Trail.

 
Dag 9 + dag 10 + dag 11 + dag 12      Zondag + Maandag + Dinsdag + Woensdag

Zondag nemen we de bus naar Bocas del Toro.
Bocas del Toro bestaat uit verschillende paradijselijke eilanden. We blijven hier 3 nachten waardoor we tijd hebben om verschillende eilanden te bekijken. We kunnen er snorkelen, mooie stranden bezoeken, een snorkeltour doen, op zoek naar rode gifkikkers of luiaards en brulapen in de bomen.
Woensdag in de middag varen we terug naar het vasteland en nemen we als echte backpackers de nachtbus terug naar Panama-stad.
 
Dag 13 Donderdag

Midden in de nacht komen we aan in Panama-Stad. We wachten even bij een hostel waar we onze bagage achter kunnen laten voor we al vroeg worden opgehaald voor een tour naar de San Blas eilanden. Hier slapen we 1 nacht op een klein tropisch eiland.
 
Dag 14 Vrijdag

Vandaag hebben we nog een hele dag om te relaxen op het eilandje voor we aan het eind van de middag terug gaan naar Panama-Stad.
 
Dag 15 Zaterdag

Vandaag hebben we nog een paar uurtjes om in Panama-Stad rond te kijken en er wat souvenirtjes te kopen. We bezoeken de oude stad Casco Viejo en wat andere mooie plekjes in de stad.
In de middag gaan we naar het vliegveld en vliegen we weer naar huis.

Reacties