Pelgrimspad deel 5

 

Pelgrimspad weekend 5              18 & 19 december

 

Zaterdag zijn we sinds lange tijd weer eens gaan wandelen. We namen de bus naar station Eindhoven, waarna we met de trein naar station Heeze gingen. Daar waren we laatste keer geëindigd. Het was, zoals meestal als je met een route verder gaat, even zoeken naar de vlaggetjes en de juiste route. Maar al snel zaten we op de goede weg. Het was miezerig toen we van start gingen, maar het viel mee, we werden er niet heel nat van.

Al vrij snel liepen we het dorp uit en kwamen we in het bos. De paadjes waren redelijk modderig, maar het was wel goed te lopen. We liepen door weilanden en door kleine gehuchtjes en kwamen langs “de hut van Mie Pils”, wat vroeger een belangrijke pleisterplaats was voor de postkoetsen die hier mens en dier van voedsel en drank konden voorzien.

We liepen het bos weer in, kwamen langs vennetjes en door weilanden.









Bij Valkenswaard liep de route volgens het boekje in een hele grote lus. Daar tussenin lag een lijn met “toekomstige route”. Die wilden we graag volgen, want dat zou toch wel een kilometer of 2 schelen. Gelukkig waren de vlaggetjes al aangepast op de “toekomstige route”. We kwamen door een wijk met hele grote huizen en dure auto’s. Ilse merkte op dat alleen sommige garages al groter waren dan ons hele huis.

Het was nog steeds grijs en nat, dus besloten we om bij eetcafé de Volmolen een kop warme chocomel met slagroom te gaan drinken. Lekker! Hierna moesten we over een camping heen, wat wel gek was, maar de route liep er toch echt. We liepen weer verder door bos en langs boerderijen en kwamen toen bij een voetgangersbrug over een weg heen. We liepen door de weilanden bij Riethoven en door de bossen bij Steensel.

In Steensel zijn we bij de rotonde van de route afgegaan en naar Rinze en Maartje gelopen. Daar konden we wachten tot opa Rinus op ons zou halen. We mochten vannacht bij hen slapen.

We hebben lekker frietjes gegeten in de avond en we zijn op tijd naar bed gegaan.

22,6 kilometer gelopen

 







Zondag was Ilse al vroeg wakker. We zijn op tijd opgestaan en na het ontbijt heeft opa Rinus ons weer naar de rotonde in Steensel gebracht. Zo konden we onze tocht weer voortzetten. We liepen het eerste stukje langs de weg, maar we sloegen al vrij snel af, het bos weer in. We zijn om half 10 al gestart, dus het was nog rustig in het bos.

We kwamen in Knegsel waar we door het dorp heen liepen en vervolgens weer in de bossen uitkwamen.  De route was afwisselend asfalt, bospaden en modderpaden. Het was leuk lopen.
Hier waren veel bordjes te vinden van grafheuvels die hier liggen. Sommigen dateerden uit de steentijd en de bronstijd stond in ons boekje.








We kwamen in Vessem en liepen daarna naar de Landschotse Heide. Hier kwamen we vliegtuigbommen tegen en op een bord stond uitleg. In de oorlog werd op de heide met zand de afmetingen van een schip nagebouwd. Bommenwerpers konden zo met betonnen bommen oefenen op het raken van de “schepen”.

Het was een mooi gebied met veel vennetjes. Na de heide was het nog maar een klein stukje naar Middelbeers. Toch was het toch weer verder dan we dachten. Als je dan denkt dat je er bijna bent, vallen die laatste kilometers toch wat tegen. Maar we waren mooi volgens planning in Middelbeers. Marijn kwam bijna tegelijktijdig aanrijden om ons naar huis te brengen.







21,2 kilometer hebben we vandaag gelopen.

Het was heel fijn om weer samen op pad te zijn!

Reacties