Pelgrimspad deel 03

 Pelgrimspad deel 03

Donderdag 6 mei

Vanmorgen hebben opa, oma en Sanne ons weggebracht naar het einddpunt van de vorige en het beginpunt van vandaag in Roosteren. We gingen van start voor een paar nieuwe dagen op het Pelgrimspad. Ilse had nieuwe schoenen en een nieuwe rugzak en het zonnetje scheen, dus we gingen goed op weg.

We liepen Roosteren al snel uit en kwamen door een natuurgebied bij de Maas. Hier staken we de brug over naar Maaseik in België. In Maaseik liepen we meteen rechtsaf, een stuk langs de maas. Verderop liepen we wat door straten met huizen, maar we bleven in de buurt van de Maas en kwamen hier een stuk verder weer bij uit en liepen toen weer een stuk langs de Maas.









In het boekje stond een toekomstige route beschreven en thuis vroeg ik me af of die toekomstige route al open was. Ik had op google gezocht, maar het was me niet echt duidelijk. We besloten het erop te wagen en liepen een weg in, waar geen vlaggetje stond. We liepen en liepen, het was een mooi stuk met aan 2 kanten water. Maar opeens konden we niet verder, de weg stopte hier. Aaah dat was balen, nou moesten we dat stuk terug, ruim 2 km! Toen we terug kwamen op het punt waar we van de route af waren gegaan zag ik pas dat we ook nog helemaal niet bij die plek met de toekomstige route waren! Ik had me gewoon enorm verkeken op de kaart en mijn overtuiging in mijn hoofd dat dit was waar ik dacht dat het was.

Het was inmiddels al best laat en we moesten nog helemaal naar Thorn waar we pannenkoeken wilden eten. We gingen dus verder over het aangegeven pad en gelukkig hadden we wat koeken in de tas. We liepen langs een jachthaven en over een  fietspad langs een weg en kwamen bij het dorpje Geistingen. Dit was dus wel de juiste plek waar de toekomstige route stond aangegeven. Die liep langs de Maas, terwijl de “oude” route Geistingen in ging. We zagen fietsers over de toekomstige route rijden, dus besloten het er toch op te wagen om die route te nemen. We liepen over een dijk langs de maas en hadden een mooi uitzicht.

Bij het dorpje Kessenich zijn we het dorpje ingegaan om weer over de “oude” route verder te gaan.  We liepen langs de kerk en door het oude dorpje. Het was even zoeken naar de plek waar de route liep, maar toen we de vlaggetjes weer gevonden hebben konden we onze weg vervolgen.
We liepen door het dorpje en daarna door de weilanden tot we Thorn inliepen. Hier stond nog een bord van het Pelgrimspad en een wegwijzer. Het is nog 153 km naar Den Bosch.
Hier hebben we een klein beetje vals gespeeld, want we kwamen bij de kerk en we zijn hier voor door gelopen , rechtstreeks naar het pannenkoekenrestaurant ipv netjes te route te volgen die om de kerk heen ging. Het was al kwart voor 2, dus we hadden wel behoefte aan een pauze.

Het was heerlijk om op het terrasje een pannenkoek te kunnen eten. Toen we klaar waren is Ilse nog een cadeautje uit gaan kiezen van de muntjes (ze moet het zelf dragen…) en toen zijn we naar het graf van oma Snoepje en opa gegaan. Hier hebben we even hallo gezegd.









Toen waren we weer genoeg uitgerust om weer verder te gaan. We liepen door het witte stadje en kwamen al gauw weer in een natuurgebied en liepen door het bos. We kwamen verbolgens in Ittervoort en hier hebben we een kleine omweg gemaakt langs de supermarkt. Hier hebben een ontbijtje voor morgen gekocht en chocomel om vanavond op te warmen. Het koelt ’s avonds nog flink af. En popcorn als avondeten, want we hebben niet zo heel veel honger meer na de pannenkoek van vanmiddag.

Het stuk wat we hierna liepen was niet zo heel boeiend. We liepen door weilanden en we wilden er eigenlijk wel zijn. We kwamen door het kleine plaatsje Hunsel en hier moesten we van de route af om naar de camping te gaan. Hier hebben we google maps voor gebruikt. We liepen door een buitengebied met wat boerderijen en kwamen uiteindelijk bij de camping aan.

We hadden een mooi rustig plekje en Ilse heeft lekker kunnen spelen op een airtrampoline en in een speelhal met computerspellen.

Vanavond dus warme chocomel gedronken en toen ons tentje in met een warme kruik.

In totaal zo’n 24 km gelopen vandaag.









 

Vrijdag 7 mei

Het was koud vannacht! We hebben allebei niet goed geslapen. Vanmorgen hebben we ons ontbijtje van eierkoeken opgegeten en de spullen weer ingepakt. We zijn weer op weg gegaan, maar Ilse was een beetje chagrijnig. Ze wilde naar huis, ze had het te koud gehad en ze had ook nog een blaar.

We zijn toch verder gegaan en hebben onderweg overlegd. Ze wilde echt naar huis, dus hebben we Marijn gebeld of hij ons later op kon komen halen. Jammer, want we zouden eigenlijk 4 dagen gaan en nu gingen we na 2 dagen al terug. Maar, door pushen heeft ook geen zin. En bovendien had ik ook flinke blaren.

We liepen vandaag eerst door de weilanden en daarna veel door de natuur. Het was een mooie route. We hebben onderweg nog water gekookt om cup-a-soup te eten.
Na Tungelroy kwamen we in een bosgebied. Hier was het een beetje lastig om de vlaggetjes  te vinden, dus hebben we op de route in de app gelopen. Hierdoor zijn we enigszins anders gelopen.

We hebben nog even gepauzeerd op een bankje en hebben toen het laatste stukje gelopen. We liepen over achterafwegen tot we bij het punt kwamen waar we met Marijn hadden afgesproken.

We hebben toch nog 19 km gelopen vandaag.











Reacties