Pelgrimspad deel 02

Wandelweekend 3 en 4 april 2021

Voor dit weekend hadden we weer een stukje wandelen gepland. Het was een beetje puzzelen, want het Pelgrimspad gaat een stukje door Belgiƫ en dat is gesloten voor toeristen ivm Corona. Daarom hebben we besloten vandaag en morgen 2 korte etappes te lopen, van een kilometer of 15.

We reden vanmorgen daarom niet zo heel vroeg naar Limbricht. Hier hebben we onze fietsen neergezet op een parkeerplaats naar het kasteel van Limbricht. Een populair plekje, want het was er best druk.

We reden daarna verder naar ons eindpunt van de vorige keer, het station in Spaubeek. Hier hebben we de auto geparkeerd en zijn we van start gegaan. We kwamen weer langs het azc en liepen toen een hele tijd over het Pieterpad, dat hier samengaat met het Pelgrimspad.

Achteraf bleek dat pas in Sittard de paden weer uit elkaar gingen. Veel plekjes herkende ik nog wel, Ilse al niet meer šŸ˜„. We liepen nu natuurlijk de andere kant op. Ik vond het wel een beetje jammer, dat we nu zo lang dezelfde weg liepen, ruim 10 km.

Maar er waren zeker een aantal mooie plekjes te zoen onderweg. We kwamen langs de panoramaweg in Puth, waar je een mooi uitzicht hebt over de heuvels. We zagen lammetjes en bomen met bloesem. We liepen over de Kollenberg bij Sittard, waar we nog een paar caches gevonden hebben. We liepen langs de kapel Sint Rosa, de beschermheilige van Sittard. Helaas nog steeds gesloten door Corona.  Het was bijzonder om hier nu de voetvallen van Jezus te zien, die Zijn laatste dagen beschrijven. Morgen is het Pasen en Ilse had het verhaal op school besproken. Nu zagen we de afbeeldingen.












Na de Kollenberg kwamen we in Sittard en aangezien het best lekker weer was, was het tijd voor een ijsje op de Markt. We liepen langs het station, kwamen langs een coffeeshop waar ik Ilse meteen kon uitleggen dat ze daar geen koffie verkopen en daarna liepen we Sittard weer uit. Via een lange rechte weg langs een drukke weg gingen we net voor de bebouwde kom van Limbricht weer een rustiger straatje in. Gelukkig maar, want Ilse moest plassen en dat is niet zo makkelijk langs een drukke weg.

Nog en klein stukje door Limbricht en toen kwamen we bij het kasteel waar onze fietsen stonden. We moesten 10 km terug fietsen naar de auto. Gelukkig allemaal fietspad, dus dat ging vlotjes.

Hierna zijn we naar ons B&B gereden, in Susteren. Het was een mooi huis waar 3 stellen verbleven. We hadden een eigen slaapkamer en badkamer, maar er was een gedeelde huiskamer. In de tuin waren kippen, Ilse heeft ze geaaid en eieren geraapt.

In de avond hebben we frietjes gehaald en die in de huiskamer opgegeten.
We hebben vervolgens heerlijk geslapen!





 


Zondag begonnen we met een heerlijk paasontbijt dat de eigenaar voor ons gemaakt had. Heerlijk om zo de dag te beginnen. Nadat we gegeten hadden en alle spullen we ingepakt waren zijn we met de auto naar Roosteren gegaan. Hier is ons eindpunt van vandaag en hebben we de fietsen dus weer geparkeerd.

Vervolgens hebben we de auto bij het kasteel gezet en zijn we even bij het kasteel gaan kijken. Het was er druk, er waren eetstalletjes en je kon er wandelroutes krijgen. Verder was er niet zo veel te zien, dus zijn we snel op weg gegaan. We liepen al snel door een mooi stuk bos. We staken daarna de A2 over via een viaduct en kwamen uit in Born. Hier liepen we een tijdje door de woonwijken tot we het Julianakanaal overstaken via een hoge sluis. Maar meteen weer gepraat over hoe een sluis ook weer werkt. Wekwamen in een dorpje waar een alternatieve route stond aangegeven, die je kon lopen bij hoog water. Er stond op het bordje “omleiding”. We hadden geen idee of er nu hoog water was, dus we besloten het er op te gokken en gewoon de “normale” route te lopen.

We liepen eerste door het dorpje zelf en kwamen daarna in het buitengebied. Ineens stond er een hek op ons pad. Daarachter liep een weg en daarachter stond weer een hek waar het Pelgrimspad verder ging. Tja en nu? Er hing een groot bord op met “verboden toegang”. Het leek erop dat het de aanleg van een nieuwe weg was. We besloten om niet helemaal terug te gaan, maar over het hek te klimmen. Dus dat hebben we gedaan. Toen kwam er een terreinwagen aangereden. Ik dacht dat we nu echt de pineut waren omdat we op verboden gebied waren. Maar de auto reed door. Gelukkig!

Een stuk verder was het weer hetzelfde verhaal. Ook nu zijn we maar snel over het hek gegaan. Gelukkig was er geen hoogwater en was het pad goed te belopen. Een klein stukje verder kwamen we uit op het fietspad van de alternatieve route. Vandaag dat woordje omleiding misschien…?








Nou ja, we gingen verder. We liepen langs de Maas en kwamen lang een hele grote hoeve. Ik heb het later opgezocht en er werd zand en grind gewonnen. Dat dachten we al, want er waren enorme bergen met zand te zien. Ilse bedacht dat je daar lekker van af kan sleeƫn als er sneeuw ligt.

We liepen zo een tijdje langs de Maas en kwamen bij een enorme stoel, waar Ilse even is gaan zitten.
Een stukje verder kwamen we de mensen tegen die ook in de B&B logeerden. Toevallig!  We liepen een eindje over een dijk langs de Maas en kwamen uiteindelijk in Roosteren aan. Na een stukje lopen kwamen we vanzelf uit bij de fiets. Hier gaan we de volgende keer dus weer verder en dan gaan we (een stukje) BelgiĆ« in. 

Het was weer zo’n 10 km fietsen terug naar het kasteel waar de auto stond. Daarna zijn we naar huis gegaan.

  





 

 

 

Reacties