Krijtlandpad deel 5

 Krijtlandpad deel 5


Donderdag 18 februari

Al vroeg reden we opnieuw naar het zuiden. We hebben onze fietsen neergezet in Schin op Geul, waar we morgen komen. Met de auto reden we naar Gulpen, waar we de vorige keer geëindigd waren. We parkeerden op de parkeerplaats en gingen van start. Het was even zoeken welke kant we ook al weer op moesten, maar al gauw hadden we de geel-rode vlaggetjes weer gevonden. Het begon meteen met een steile klim omhoog. Oeh, dat was weer even wennen.

Het voordeel van klimmen is dat je boven vaak een mooi uitzicht hebt Ook nu we liepen over een hoger stuk en om ons heen keken we mooi weg over de dalen. We liepen door velden en later door de bossen weer omlaag. We  aten een broodje op een bankje en kwamen langs schapen die graag door Ilse geaaid wilden worden.
Bij een orchideeëntuin zagen we een vlaggetje van het Pelgrimspad. Hee, hier komen we morgen of overmorgen dus ook weer!









Er kwam weer een steile klim en door de bossen liepen we naar Valkenburg, waar we met een daling in het stadje kwamen. Langs het sprookjesbos ging het pad weer steil omhoog. Poeh, dat is toch niet mijn ding. Rustig aan en af en toe een stop, dan lukt het wel. We kwamen uit bij de pakeerplaats bij de Wilhelminatoren. Hee, hier was de kabelbaan en rodelbaan! We stonden nu bovenaan!

We liepen omlaag en kwamen in het centrum van Valkenburg. Bekend terrein. We liepen door het centrum en daarna kenden we de weg. Hier zijn we tijdens het Pieterpad ook geweest toen we in Valkenburg overnacht hebben. We liepen naar Chalet Tivoli, waar we toen ook langsgekomen waren en waar het Krijtlandpad gelijk loopt met het Pieterpad. Het pad loopt hier langs de Geul, een mooi stuk. Op een bepaald punt buigt het Pieterpad af naar links en liepen we deze keer dus rechtdoor.















We kwamen bij Berg en Terblijt waar het begon te regenen. We liepen wel de bossen weer in, waardoor de meeste druppels tegen gehouden werden door de bomen. We liepen door een mooi stuk natuur, langs een hele steile afgrond, waar gelukkig hekken voor stonden. Via een hoge trap vervolgden we onze weg en kwamen we langs een mergelgroeve.

Hierna liepen we door de open velden en waaide het toch wel frisjes, vooral Ilse had het koud omdat haar broek natgeregend was. Dan is het vervelend als je nog 5 km moet lopen. Nog meer bossen en velden kwamen we tegen, maar ook daar kwam een eind aan en eindelijk liepen we Maastricht in. Bij de supermarkt kochten we een zak popcorn en een Monatoetje als avondeten voor Ilse (dat hoort er inmiddels bij) en toen kwamen we bij het station. En zo maar ineens zat het Krijtlandpad er toen op!

We liepen naar het hostel, wat vlak bij lag en daar kregen we het sleutelpasje van onze mini-kamer. Een soort mini-unit met 2 matrassen, 1 op de grond en 1 op een verhoging en een klein tafelblad en een krukje dat eigenlijk niet echt in de kamer kon staan als wij er ook waren, dus dat we vannacht maar op de gang hebben gezet zodat we er niet over zouden vallen in het donker. De units stonden eigenlijk in een grote open ruimte zodat er wel sprake was van privacy.  Het was dan ook erg goedkoop en meer hebben we eigenlijk ook niet nodig. We hebben genoten van een heerlijke warme douche en hebben de avond lekker op ons matras doorgebracht. Ilse met haar tablet en ik met mijn e-reader. Dit hostel had zelfs een hammam en sauna, maar die waren ivm corona helaas gesloten.

We hebben vandaag maar liefst 24 km gelopen.








Reacties

  1. Weer een heel mooi verslag en mooie foto's Karen en Ilse. Geweldige prestatie! Succes met het Pelgrims pad.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten