Pieterpad deel 11

 

Pieterpad deel 11

Zondag 5 oktober

 

Vanmorgen weer op tijd vertrokken, naar Venlo deze keer. We hebben de auto een stukje na het station op een parkeerplaats gezet en zijn toen op de fiets naar Lottum gestapt. Het was frisjes, dus hadden we onze regenjassen aangetrokken voor wat extra warmte.

De route was makkelijk te fietsen en na ongeveer 3 kwartier konden we onze fietsen neerzetten bij de paal waar we de fietsen de vorige keer ook hadden staan. Een aardige meneer wilde een foto van ons maken en toen konden we de route vervolgen.





De route liep langs een wei waar een paard de gekke 5 minuten had en allerlei rare sprongen maakte. Ilse vond het hilarisch. Hij wilde ook nog wel even geaaid worden. Daarna liepen we een stuk langs weilanden, toen door een stuk bos en toen langs mais, die nu al bijna geoogst moeten worden. Hier begon het even te regenen.

Al snel daarna liepen we Grubbenvorst binnen. We zagen een kunstwerk ter ere van de asperges en liepen door het dorp. Hier kwamen we een collega van mij tegen. We vroegen hem waar we het beste appeltaart konden gaan eten. In Grubbenvorst is ook een Clevers, van die lekkere ijsjes van vorige keer. Maar we hadden nu geen zin in een ijsje, daar was het te koud voor. Mijn collega zei dat ze bij Clevers ook lekkere appeltaart hebben, dus vervolgden we onze tocht naar Clevers.









Ilse bestelde een warme chocomel en een punt appeltaart, allebei met slagroom. De appeltaart was warm, dus dat was helemaal lekker! Na een half uurtje was alles op en liepen we verder. We lieten Grubbenvorst achter ons en gingen weer met een veerpont. Over de Maas naar Velden. Het was even zoeken naar de goede weg, maar we vonden deze en liepen verder door een open vlakte waar het heel hard waaide. Via het “Pieterpad” (hoe toepasselijk) kwamen we op de verharde weg en liepen we verder naar Venlo. We liepen over een dijk langs de Maas en zagen de skyline van Venlo voor ons. In Venlo liepen we naar het centrum. Hier zijn we even van het pad afgegaan om te shoppen. Het was heel druk, dus zijn we gauw weer verder gegaan naar het eindpunt van vandaag. We liepen langs het station een lange recht weg, tot we bij de rotonde kwamen waar we de auto hadden staan. We hebben de fietsen opgehaald en zijn naar huis gegaan.

16,7 kilometer van het Pieterpad gelopen vandaag.








 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties