Pieterpad deel 9

 

Zondag 20 september

 

Ons plan is om in de herfstvakantie op de St Pietersberg te staan, dus hebben we vandaag weer een stukje gewandeld. De etappe van Vierlingsbeek naar Swolgen is 21 kilometer en die van Swolgen naar Venlo is 24 kilometer. Dat is net te ver. Dus besloten we vandaag een stuk van 10 kilometer te lopen en de komende etappes te splitsen. Sanne wilde een keer mee, dus daar was deze etappe geschikt voor. Vandaag was daarom een gezinswandeling.

We reden eerst met de auto naar Geijsteren waar we de fiets neergezet hebben op ons eindpunt van vandaag. Daarna zijn we met de auto naar Vierlingsbeek gereden waar we geparkeerd hebben op dezelfde parkeerplaats als de vorige keer. En toen kon onze tocht beginnen. Bij de eerste vlaggetjes was Sanne nog erg enthousiast, maar na zo’n 600 meter kwam de eerste “zijn we er al bijna?” Dan duren de ander 10 kilometer nog lang. We liepen Vierlingsbeek uit en kwamen door weilanden en akkers, we liepen over een bruggetje en door het bos. 









Daarna liepen we over een weg best een lang stuk rechtdoor, naar het dorpje Smakt. We kwamen langs een Pieterpadpauzeplaats waar we een broodje hebben gegeten en daarna liepen we via Holthees waar we langs een oorlogsmonument kwamen. Een stukje verder gingen we van de weg af en liepen we over een smal pad langs het spoor. Aan het eind liepen we via een fietspad en staken we een weg over en daar liepen we een mooi natuurgebied in. Sanne wilde steeds even stoppen en uitrusten, dus ons tempo lag niet zo hoog vandaag.






We liepen een stiltegebied in, “oh jee, dat wordt een uitdaging” zei Ilse. Dit gebied heette Boschhuizer Bergen, een mooi bos- en stuifzandgebied. Er waren ook stukjes heide, maar die is nu weer uitgebloeid. Het was soms best zwaar aan de beentjes, door dat losse zand en duinen.












Toen we het gebied uitliepen liepen we weer een stukje tussen akkers door, voor we weer een bos inliepen. We kwamen langs een watermolen en liepen toen rechtdoor, verder door het bos. Ineens kwamen we bij de parkeerplaats waar de fiets stond. Hoera!





Ilse en Marijn zijn verder gelopen naar Geijsteren, Sanne mocht achterop de fiets. In Geijsteren bleek een kermis te zijn. Nou ja, er stond een wipe-out attractie, waarbij je over een ronddraaiende arm moest springen. Ik ben naar Vierlingsbeek gefietst om de auto op te halen en De rest heeft een ijsje gegeten. Toen ik met de auto terug was zijn we naar huis gegaan.



Toen ik ’s avonds de route nog eens bekeek zag ik dat we het laatste stuk niet goed zijn gelopen. We hebben zo maar een stuk afgesneden! Bij de watermolen waar we rechtdoor zijn gegaan hadden we linksaf gemoeten. Hierdoor hebben we een stuk(je) gemist. Ik had al het idee dat we van de verkeerde kant bij de fiets uitkwamen. Maar goed dat ik het daar niet heb gezien, want Sanne was echt niet meer mee terug gelopen! Volgende keer dus even terug naar de watermolen en dan de rest lopen.
 
Rood is hoe we hadden moeten lopen, groen is hoe we gelopen zijn.



 

 

 

Reacties