Pieterpad deel 8

Pieterpad deel 8


Zaterdag 12 september 

Vandaag zijn we een dagje gaan wandelen. Net vandaag besloot Ilse tot 9 uur te slapen. Doet ze anders nooit… Ik heb haar toch maar wakker gemaakt en daarna zijn we vrij snel vertrokken. Boterham in de auto en op naar Vierlingsbeek. Hier hebben we de auto geparkeerd en toen zijn we naar Gennep gefietst. Was een uurtje fietsen. We kwamen door allemaal dorpjes waar we nog nooit van gehoord hadden. Het was wel een mooie route. Voor Gennep fietsten we over een lange brug over de Maas. Doen we ook niet zo vaak.

In Gennep hebben we even gezocht naar een goede plek om de fietsen te parkeren. We kozen voor een plekje naast de St Martinustoren. Hier zijn we de vorige keer al langs gelopen. We hebben de fietsen vast gezet met het kettingslot en toen zijn we gaan wandelen. Eerst een straatje dat we al gehad hadden en toen even goed opletten. Hier zagen we ook waarom we verkeerd waren gelopen. Er staat aan de rechterkant van de weg een paal met een vlaggetje voor rechtdoor en aan de linkerkant staat een paal met een vlaggetje voor rechtsaf. We hebben de vorige keer alleen het vlaggetje aan de rechterkant gezien en zijn dus rechtdoor gelopen. Deze keer dus maar rechtsaf gegaan. We kwamen langs het water en liepen nu de goede route. Na 10 minuten lopen bedacht ik opeens dat we de fietsen helemaal niet op slot gezet hadden! Alleen met het kettingslot dus. Dus zijn we terug gelopen. We zagen nu ook een betere plek om de fietsen neer te zetten. Dus zijn we daar naar toe gefietst. Vanaf dat punt zijn we verder gelopen.




We kwamen na het pad langs het water in een woonwijk en daarna we het bos in. Na onze verkeerde route van de vorige keer heb ik een app op mijn telefoon gezet met de route als GPX bestand. We hebben het een paar keer gebruikt en het blijkt verrassend nauwkeurig. Dat is wel prettig. Ook in het bos moesten we een keer kijken en bleken we een verkeerd pad te volgen. Gelukkig was het maar een klein stukje.

Even verderop kwamen we op de Gennepse Heide. Her was niet zo heel veel heide te zien, wel wat. De heide is bijna uitgebloeid, maar heeft toch nog een paarse kleur. We liepen hier door los zand, wel een mooie plek. Daarna liepen we weer door de bossen en toen we het bos uitkwamen was het lekker warm. Het was zo’n 21 graden.

Zo liepen we afwisselend via asfalt en bos. We kwamen onder een tunneltje door waar een hele goede echo was en het “Hoe heet de burgemeester van Wezel?” het echt goed deed! Tot grote hilariteit van Ilse. Toen ze uitgeroepen was zijn we verder gegaan.









In het bos kwamen we weer langs een klein kabouterdorpje en we kwamen langs een wei met ezeltjes en een paard dat keihard in galop naar ons toe gerend kwam. Ze kregen allemaal wat gras. Een stukje verder liepen we door een klaphek en kwamen we in een schitterend natuurgebied, het Quin bij Afferden. We roken geiten en er bleek inderdaad een kudde geiten te lopen die ons tegemoet kwam. Leuk om ze te zien! Het was hier echt mooi! Mooie paarse heide, mooie vennen die we zagen liggen vanaf een hogere duin. Het was niet zo heel groot, ik vond het jammer dat we het gebied weer uit liepen.











Een stukje verder kwamen we bij een theehuisje waar we in de tuin wat gedronken hebben. Daarna liepen we het dorpje Afferden in. We liepen door het dorpje tot we bij de Maas uitkwamen. Hier moesten we oversteken met het veer. Deze was net weg, dus moesten we even wachten. Het was maar een kort tochtje. Aan de andere kant stond een bord “welkom in Brabant”. Hier loopt het Pieterpad een klein stukje door Brabant.

We liepen nu door de Maasheggen. Het pad lag was hoger, omdat de weilanden onder water lopen als de Maas hoog staat. Hierna liepen we nog een stukje door het bos en toen kwamen we uit in Vierlingsbeek. We kwamen langs het parkeerterrein waar de auto stond, dus zijn snel weer ingestapt om naar de fietsen in Gennep te rijden. Deze achterop de fietsendrager gezet en toen naar huis. Het was een heerlijk wandeldagje.










Reacties