Pieterpad deel 10

 

Pieterpad deel 10

Zondag 27 september 2020

 

We zijn vandaag weer een stuk gaan lopen. Het was een stuk kouder dan vorige week, maar gelukkig wel droog en we hebben ook nog af en toe een paar stralen zon gezien.

We zijn eerst naar Lottum gereden, waar we onze fietsen hebben neergezet. Daarna zijn we met de auto naar Geijsteren gereden, naar de parkeerplaats waar we de vorige keer geëindigd waren.
Zoals vorige keer geschreven hadden we een stukje gemist en dus zijn we eerst terug gelopen naar de watermolen “De Rosmolen”.





Hier stond inderdaad een vlaggetje op een paaltje, dus we hebben het pad weer opgepikt. We liepen door een mooi stuk bos, langs een beekje. Soms liepen we over een bruggetje. Het was rustig in het bos. Het is te zien dat de herfst begonnen is, want we kwamen verschillende keren paddestoelen tegen. Na een kilometer of 2 kwamen we w eer bij de parkeerplaats en hebben we het Pieterpad verder gevolgd. We kwamen langs velden met allerlei gewassen, door bossen en langs weilanden met koeien. 










Voor Wanssum liepen we een stuk over asfalt, over een brug over een weg en daarna door Wanssum heen. We kwamen uit bij een voetbalveld waar we even gekeken hebben naar de wedstijd en daarna liepen we door een klaphekje een wei in met koeien. Ze leken zich niet zo veel van ons aan te trekken en we konden er gewoon langs. Aan de andere kant van het veld kwamen we bij een weg in het dorpje Meerlo. We liepen door het dorpje, langs een beekje wat sneller stroomde en waar Ilse even wilde luisteren naar het geluid van het stromende water, want daar werd ze rustig van. Daarna kwamen we in Tienray. Daar keken we naar uit, want hier is een ijssalon die Clevers heet en die heel lekker ijs verkopen. We hebben even op het terras onder een warmtelamp gezeten om te genieten van ons ijsje.







Het was 2 uur toen we verder gingen. Nog een stukje door het dorp, daarna een stukje door het bos en toen kwamen we in Swolgen. Hier kwamen we weer door een mooi stukje bos, met een kleine klim, daarna een stukje bijna uitgebloeide heide en vervolgens een stukje bos met vlonderbruggetjes.
Toen we het bos uitkwamen staken we een drukke weg over en liepen we over asfalt naar de fiets die hier stond.











Na ongeveer 3 kwartier terug fietsen kwamen we weer bij de auto en zijn we naar huis gegaan.

Het was een mooi stuk vandaag, 20,5 km gelopen. Volgende week gaan we naar Venlo. Nog maar iets meer dan 120 km te gaan tot de Sint Pietersberg.

 

 

 

 

 

 

Reacties